DERFOR BØR DU HA AKSJESPAREKONTO

Jeg driver mye med aksjehandel, og var en av de som jublet da aksjesparekonto kom til vår bruk. For nå kan du handle aksjer kjøpe og selge, og slippe å betale skatt før du utbetaler pengene til brukskonti.

FORDELER:

At du slipper å skatte når du reinvesterer. Fks: du har kjøpt aksjer i ett selskap og tjent gode penger, da kan du ta disse over til aksjesparekontoen og investere de i ett nytt selskap om du ønsker uten å skatte. Du må kun skatte når du overfører penge til deg selv (bort fra aksjesparekontoen). Vil også legge til at banker og plattformer fortsatt tar kurtasje, så du betaler ett mindre beløp ved kjøp av aksjer, som varier ettersom hvor du handler. En annen stor fordel med aksjesparekonto er at du nå kan overføre aksjene du eier nå inn i aksjesparekontoen.

ULEMPER:

Ikke overfør aksjer med tap, da vil det trekke i aksjesparekontoen din. Det vil stå som null og om du tjener fra overføring må du skatte fra det. Ergo du må skatte om du lander tilbake på null. Så hold aksjer med tap der du har dem. En annen grunn til å ikke velge aksjesparekonto er at du ikke kan overføre dem videre om du planlegger og gi dem i arv ect. Ved en aksjesparekonto må de skattes for av den som overtar.

BRUK DET:

Aksjesparekonto er en gave til oss som driver med aksjehandel. Her kan mye skatt spares!

Illustrasjon: Evoo.no

Illustrasjon: Evoo.no